W związku z informacjami, które pojawiły się ostatnio w mediach Samorząd Studentów Politechniki Gdańskiej pragnie oświadczyć, iż na PG nie ma żadnej cyt. „dziewczyny penisa”.

Pisząc już w poważnym tonie, to absurd tego nagłówka świadczy dobitnie, że przedstawione informacje są kłamliwe i godzą w dobre imię Politechniki Gdańskiej, będąc przykładem dziennikarstwa nierzetelnego.

Wbrew sugestiom związanym z powyższymi doniesieniami, Samorząd nigdy nie podejmował działań naruszających godności człowieka oraz zawsze postępował mając na uwadze przede wszystkim dobre imię Politechniki Gdańskiej.

Prosimy też o podchodzenie do informacji medialnych z należytym dystansem, mając na uwadze, że jesteśmy teraz w dobie licznych fałszywych informacji. Uważamy, że każdą informację należy wpierw zweryfikować, a w wypadku, jeśli jest nieprawdziwa, to dalej jej nie popularyzować, żeby nie budować zasięgu nierzetelnych źródeł.

Opublikowano: środa, 31 Październik 2018 | w kategorii Informacje Prasowe, Newsy